9 Απρ 2008

Ανησυχία των κατοίκων της Λάρυμνας
για ΛΑΡΚΟ και μονάδα λιθάνθρακα

Κατηγορηματικά αντίθετοι με τη δημιουργία μονάδας Λιθάνθρακα είναι οι κάτοικοι της Λάρυμνας, ενώ ζητούν την άμεση λήψη μέτρων και για την προστασία της δημόσιας υγείας από τους ρύπους που εκπέμπει η ΛΑΡΚΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μονάδας Λιθάνθρακα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Λάρυμνας με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, στα συναρμόδια υπουργεία και σε όλους τους αρμόδιους φορείς του Νομού μας δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι κάτοικοι δεν θα δεχθούν μοιρολατρικά τετελεσμένες επιλογές αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. "Με την ελπίδα ότι δεν επιμένετε στα σχέδιά σας, σας ρωτάμε εσείς που αποφασίζετε για εμάς χωρίς εμάς, είστε αποφασισμένος να ζήσετε εδώ μαζί με την οικογένειά σας, να υποστείτε τις συνέπειες που εμείς βιώνουμε καθημερινά και τις εγκληματικές συνέπειες που θα προκύψουν από τη μονάδα που θέλετε να κατασκευάσετε. Αν ναι, τότε θα πεισθούμε ότι όλα όσα επικαλείσθε έχουν αξία, αν όχι σας λέμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" επισημαίνουν τα μέλη του Συλλόγου προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τη ΛΑΡΚΟ ζητούν την εκπόνηση επιδημιολογικής μελέτης προκειμένου να διαπιστωθούν τα μεγέθη των επιπτώσεων στην υγεία των κατοίκων ώστε να παρθούν ανάλογα μέτρα

πηγή: ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ 9.4.08

Δεν υπάρχουν σχόλια: