25 Ιουν 2008

Φθιώτιδα: Όχι στον Λιθάνθρακα
Ετσι σύρθηκε και ο Χειμάρας στην απόφαση

από το lamianews.blogspot.com
Tο ότι σύρθηκε η νομαρχία (Φθιώτιδας σ.σ) και ο Χειμάρας σε μια απόφαση για το λιθάνθρακα είναι κάτι το οποίο διαπιστώθηκε από όλες τις πλευρές.

Δεν σύρθηκε από την μειοψηφία αλλά κυρίως από την ένταση των αντιδράσεων και αφού βεβαιώθηκε ότι δεν είναι εκτός κομματικής γραμμής μετά τις θέσεις που πήραν οι βουλευτές. Προσπάθησε να επιστρατεύσει ό,τι πιο πρόχειρο μπορούσε σε σχέση με την τεκμηρίωση. Η μεγάλη εφεύρεση η αναζήτησης στο διαδίκτυο των σχετικών αποφάσεων της ΕΝΑΕ και των Χημικών. Ακριβώς αυτός ο ευκαιριακός τρόπος τεκμηρίωσης που είναι ιδιαίτερα βιαστικός αποκαλύπτει και όλα τα υπόλοιπα.

Μπορεί να επικαλείται ο κ. Χειμάρας τις θέσεις της ΕΝΑΕ, όμως όφειλε ο ίδιος να διαβάσει ότι η ΕΝΑΕ είναι την θέση που κατέθεσε δημόσια στηρίζει πρωτοβουλίες άλλων νομαρχιών που βγήκαν νωρίς το κλαρί κατά τη Λιθάνθρακα. Κάποιοι άλλοι λοιπόν πήραν πρωτοβουλίες που θωρακιστεί κάνουμε αποφάσεις της ΕΝΑΕ την ίδια στιγμή που Χειμάρας και η παρέα του προσπαθούσαν να μετρήσουν το πολιτικό κόστος, το πολιτικό όφελος και την κομματική γραμμή.

Το «"Όχι εργοστάσιο στη Λάρυμνα αλλά και πουθενά στη Φθιώτιδα" είναι τόσο πολύ πρόχειρο όσο και το αντίθετο. Η συγκεκριμένη «απόφαση» είναι ιδιαίτερα αδύνατη αφού δεν ακουμπά σε κάποια συγκεκριμένα θέματα που να έχουν βάσει και να δημιουργούν συνείδηση. Απλά αυτή τη φορά- και αυτή τη φορά- ο κ. Χειμάρας δεν ήθελε να του ξεφύγει το κλίμα. Επιχείρησε μια οβιδιακή μεταμόρφωση χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά και το κυριότερο χωρίς ίχνος συνείδησης προστασίας της περιοχής απλά και μόνο για να είναι μέσα στο κλίμα έτσι ώστε να μπορέσει να παρακολουθεί τις όποιες διαδικασίες υπάρξουν στη συνέχεια. Προσπάθησε δηλαδή να πάρει και αυτός μια θέση δίπλα σε αυτά που είπαν οι βουλευτές του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: