9 Οκτ 2008

Άστραψε και βρόντησε» ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λάρυμνας βάλλοντας κατά της πλειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου και το οποίο κατηγορεί για μεθοδευμένη τεχνητή άρνηση στο θέμα της ΛΑΡΚΟ που αναβλήθηκε την Κυριακή στη συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει κατ’ αρχήν τη διαφωνία του για την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου ενώ αναφέρει ότι αυτό δεν έχει σχέση με το συμφέρον της περιοχής.
Η άρνηση της επικύρωσης, λέει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Λάρυμνας, σε επιστολή του, έχει οδηγήσει σε αναβολή της λήψης απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου δύο φορές, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να λάβει οριστικές αποφάσεις το ΥΠΕΧΩΔΕ χωρίς να λάβει υπόψη την λαϊκή θέληση. Τονίζει επίσης ότι ο νομάρχης συμφωνεί με την απόφαση της λαϊκής συνέλευσης για το θέμα της σκουριάς, ενώ ο αντινομάρχης που παραβρέθηκε στην συνέλευση, δεσμεύτηκε να στηρίξει τις αποφάσεις της.
Προκειμένου, λοιπόν να βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων, που θα εξυπηρετούν τοπικά και ξένα μονοπώλια, ο σύλλογος ζητά να συνεδριάσει άμεσα το Τοπικό και Δημοτικό συμβούλιο για να επικυρώσει τις αποφάσεις της λαϊκής συνέλευσης και να απορρίψει τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Να συνεδριάσει το Νομαρχιακό
Συμβούλιο και να αποφασίσει λαμβάνοντας υπόψη μόνο την απόφαση της Λαϊκής συνέλευσης. Επίσης να μπλοκάρει ο κ. νομάρχης τυχόν αποφάσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, ενώ ενημερώνει πως θα δώσει το παρόν στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του νομάρχη, του δήμου Οπουντίων και της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ καθώς ο σύλλογος έχει έννομο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: