7 Φεβ 2008

Σύσκεψη για τον λιθάνθρακα
από το Δήμο Καβάλας:
συμφώνησαν για κινητοποιήσεις

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008
www.kavalanet.gr

Συλλαλητήριο στις 20/2 στην Καβάλα για το λιθάνθρακα

Mε την κοινή συμφωνία πως θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων συμμετείχαν στη σύσκεψη με θέμα το λιθάνθρακα που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας, με πρωτοβουλία του δήμου.

Τονίστηκε από τους συμμετέχοντες πως οι δράσεις θα πρέπει να κοινές από όλους τους φορείς κι όχι μεμονωμένες από διαφορετικές πλευρές και πρωτοβουλίες, ώστε το αποτέλεσμα της αντίδρασης στη δημιουργία μονάδας παραγωγής ενέργειας με χρήση λιθάνθρακα που επιχειρεί να κατασκευάσει η ΔΕΗ στην περιοχή να είναι ηχηρό και δυναμικό.

Οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου, εξέφρασαν τις απόψεις τους και δήλωσαν την αγωνιστική τους διάθεση για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, που όπως τόνισαν θα πρέπει να πλαισιωθεί από τη συμμετοχή των πολιτών της Καβάλας, που στην πλειοψηφία τους δεν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τα σχέδια της ΔΕΗ.


τι έγινε στην «Επιτροπή των 5»

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Παρών έδωσαν οι εκπρόσωποι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του νομού στο κάλεσμα της «κίνησης των πέντε» κατά της εγκατάστασης εργοστασίου λιθάνθρακα στην περιοχή. Δημιουργοί της κίνησης των πέντε είναι ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Λιόγκας, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τάσος Κυριατζής, η πρόεδρος του ΣΦΓΤ Ζωή Βυζοβίτη και το μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Σωτηροπούλος, οι οποίοι συγκάλεσαν σύσκεψη φορέων ώστε να συζητηθεί το φλέγον ζήτημα του λιθάνθρακα στο ξενοδοχείο Ωκεανίς.

Το παρών έδωσαν στη προχθεσινή σύσκεψη μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Τάσος Μπόγλου, ο δήμαρχος Φιλίππων κ. Τσαλταμπασίδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: