2 Φεβ 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι. Την 28.01.2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Σωματείων στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας με θέμα «πορεία της εταιρίας».
Την 26.01.2016 υπήρχε συνάντηση των Προέδρων των Σωματείων με τους δικηγόρους της εταιρίας για την ΑΣΠΙΔΑ, μετά την συνάντηση αυτή η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ ζήτησε να ενημερώσει τους Προέδρους των Σωματείων για τα προβλήματα της Εταιρίας, χαμηλές τιμές Ni – κρατικές ενισχύσεις – ΔΕΗ – επιστροφή ΦΠΑ καθώς επίσης συζητήθηκαν και προβλήματα του Εργοστασίου και των Εργοταξίων.

Για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων έχει αρχίσει πάλι να καλλιεργείται το ζήτημα
από Ε.Ε. και γι’ αυτό θα γίνει μια 2υπουργική επιτροπή μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και ΥΠΑΠΕΝ και την Διοίκηση της Εταιρίας.
Βέβαια εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι στις συναντήσεις που κάναμε με το γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη (κ. Κονταφάκας) και με
τον κ. Σκουρλέτη μας είπαν ότι θέμα κρατικών ενισχύσεων δε εφιστάτε και αυτό θα αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.
Για το θέμα του ΦΠΑ δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα. Γιατί η Διοίκηση της Εταιρίας δεν πιέζει την κυβέρνηση να επιστραφεί ο Φόρος που δικαιούμαστε, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση;
Για το θέμα της ΔΕΗ μας είπαν ότι βρίσκονται τώρα στην Διαιτησία. Το τιμολόγιο του ρεύματος είναι το μεγαλύτερο αγκάθι για την Εταιρία. Γιατί κύριοι της Διοίκησης δεν συνεχίσατε την διαδικασία της Διαιτησίας που είχε ξεκινήσει η
προηγούμενη Διοίκηση. Γνωρίζεται το τιμολόγιο που κέρδισε ο Μυτιληναίος;
Για τις χαμηλές τιμές του Ni η Διοίκηση της Εταιρίας λόγω την στενής ρευστότητας που αντιμετωπίζει μας είπε ότι σκέφτονται να προχωρήσουν σε μια σειρά μέτρων μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές του Ni.
Οι Πρόεδροι των Σωματείων απάντησαν ότι ήρθαμε σε μία συνάντηση χωρίς ατζέντα, θα ενημερώσουμε τα Δ.Σ. τω Σωματείων, κανονίζοντας νέα συνάντηση με την Διοίκηση την 11.02.2016 και εκεί θα ζητήσουμε να μας δοθούν εγγράφως τα μέτρα που σκοπεύουν να πάρουν.
Για τα παραπάνω θέματα πραγματοποιήθηκε η Σύσκεψη όλων των Σωματείων στην Χαλκίδα.
Αυτό που αποφάσισαν τα Δ.Σ. των Σωματείων είναι να γίνει μία Σύσκεψη με τους Βουλευτές και τους Περιφερειάρχες όλων των Νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ μαζί και με τους Δημάρχους των Δήμων.
Θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση τις ευθύνες που έχει απέναντι στην πιο ιστορική βιομηχανία της χώρας την ΛΑΡΚΟ, γιατί περνώντας ο Πρωθυπουργός 2 φορές από το εργοστάσιο δεσμεύτηκε για τα παραπάνω προβλήματα που
αναφέρουμε ώστε η ΛΑΡΚΟ να είναι βιώσιμη.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Τονίζουμε ακόμα ότι έχουμε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό εδώ και τρεις μήνες και δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί.
    Τα Δ.Σ. των Σωματείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: